Korona Günleri Öğrenci Günlüğü



       Selamlar ben Selin ve bu benim ilk yazım. Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalmak zorunda olduğumuz bu nadide günlerde neler yaptığımı sizinle paylaşıyor olmaktan gurur duyuyorum. Haberlerde, bloglarda, sosyal medyada çokça gördüğümüz, duyduğumuz ve tüm gün maruz kaldığımız bu salgından daha fazla bahsedip kimsenin anksiyete seviyesini yükseltmek istemem. Bu yüzden bugün sizlere daha pozitif şeylerle geleceğim. E haydi o zaman...

                                                               

Evde her delirme raddesine gelen insanın yaptığı gibi öncelikli olarak internetten bir 1000'lik puzzle söyledim eksik kalmak olmaz. İlk önce köşelerinin yapılması gerektiğini bana ilk 3 saat kimse söylememişti. Birkaç saat debelenme sonucu kenarları bitirdim. Tek başıma yapmak için aldığım puzzle'ı ailem benden izinsiz alarak salona taşımış, bende ne yapayım el mahkum onlarla devam ediyorum puzzle yolculuğuma.





Çamaşır suyu lekeli ve asla üstümden çıkarmadığım pijamamın kusuruna bakmazsanız eğer ikinci aktivitem olan mutfaktaki zamanlarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Babam işe gittiği için evde ben, annem, Leo(kedim) ve Eren(kardeşim) oluyoruz. 10 yaşında ergenliğe girmiş  bir kardeşim olduğundan dünyayla pek bir iletişimi yok. Bu yüzden evde 3 kişiymişiz gibi davranabilirsiniz. Bu şahane mutfakta ekmek içinde çorbadan, küçük hamburger kaçamaklarına kadar her şey mevcut. Kendime birçok bitki yaprağı ve çayı aldım evde değişik karışımlar yaparak, kaygımı alt seviyelerde tutmakta bayağı başarılıyım.




Sıra geldi karantinanın işimize yarayan tek yanına; kitap okuma oranını yükseltmek. Resimde sol tarafta bulunan kitap kısaca kendi anılarında ve sonsuz paralel evrenlerdeki diğer kendilerini ziyaret eden bir çifti anlatıyor. Richard Bach, babamın ''oku oku'' diye başıma kaktığı yazarlardan biri. Ama buna rağmen işlediği konuların hoşuma gitmesiyle yazarın diğer kitaplarını da okumaya devam ediyorum. Sağ tarafta yer alan kitap ise anksiyete bozukluğu olan insanların şu günlerde okuması gerektiğini düşündüğüm ve yeni keşfettiğim bir kitap. İlk sayfalarda yazar size bir test yaptırıyor ve depresyonunuzun hangi seviyede olduğunu görmenizi sağlıyor. Daha sonrada sanki bir diyet listesi uyguluyor gibi sizden uygulamanızı istediği maddeler var ve bunları uygulaya uygulaya kitabı okumaya devam ediyorsunuz. Kaygı seviyemi stabil tutmakta işime yaradığını söyleyebilirim.




Bu karantina günlerinde tüm gününü verimli geçirdiğini iddia edenler net yalan söylüyordur. Ben gerçekleri söylemeye geldim tabi ki gereğinden fazla uyuyorum. Yatağımı paylaşabildiğim tek canlı olan Leo ile tanışın. Kendisi her öğrencinin hayalini yaşıyor, günün 18 saati uyuyor. Eeee tabi göz  hakkı bende yanına kıvrılıveriyorum.




Sıra geldi cilt bakımına. Kendime olduğu kadar evde herkese maske yapmaktan çekinmiyorum. Babamın maskeleri her hafta düzenli olarak uygulanıyor. Kimi zaman hazır aldığım maskeleri yapıyor olsam da evde  kendimde telve maskesi, sığır jelatini maskesi ve yumurta maskesi gibi çeşitli maskelerde yapıyorum ve ev halkını deney tüpü olarak kullanıyorum.




Bu küçük tüy yumağının adı Leo. Kendisi 7 yaşında bir erkek. Hobileri arasında uyumak, alt kattaki dişi kediyle senkronize ağlamak, uyumak, anneye tıslamak ve uyumak var. Yetenekleri arasında ise ''anne'' demek ve ulumak yer alıyor. Şaka bir yana geceleri göğsümde uyuyor kendisi. Saf sevgi nedir öğretiyor insana, en çok Leo'nun yanında çocuklaşabiliyorum ve asla yadırgamıyor beni. Buradan leo'ya teşekkür ediyorum. Geçen gün alttaki dişi kediyi görmek için evden kaçıp kadının evine girmiş olsun yinede onu seviyorum.




Bu da bir diğer tüy yumağı adı Eren. Kardeşim olur kendisi hani şu 10 yaşında ergenlikte olan. Gördüğünüz gibi kendisi geleceğin gamer'ı olmaya hazırlanıyor. Hobileri arasında oyun oynamak, izlediği filmleri 9. defa izlemek, ders çalışmak ve benim aksime günde 2 öğün yemek yemek var. Eren'de herkes gibi henüz neler olduğunu anlayabilmiş değil. Onu olabildiğince izole  ve mutlu etmek için ailecek elimizden geleni yapıyoruz. bunların arasında yastık savaşları, gıdıklama seansları ve anlamsız soruları yanıtlamak gibi aktiviteler yer alıyor. 


Ekstra olarak yaptıklarım arasında dizi/film izlemek , anneyle bilgi aktarımı yapmak ve eğitim hayatımın devamı için online derslerime katılmak var. Derslerimiz Microsoft Teams denilen bir uygulama sayesinde görüntülü ve sesli olarak gerçekleşiyor. 

   Kısaca bir süre daha bu hayatı yaşamak  zorundayız ve çakılmak yerine yükselmeye başlamalısınız yoksa doğal seleksiyon mutluluğunuzu yok eder. O yüzden şimdilik mutlulukla kalın. 




Yorumlar